Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

eenvoudig en lekkere Aperitiefjes

eigensmaak en ook  gekregen receptjes die ik lekker vind noella

Hete eieren PUNCH  TRADITIE  bemind of gehaat

Eieren punch bv. Voor de feesten

 

Egg nog of eierpunch ookse.tv

Egg nog of eierpunch zoals wij het kennen, een klassiek drankje voor bij het einde van het jaar. Erg makkelijk om te maken en zoals bij zoveel klassiekers, zijn er veel verschillende recepten. Dit is onze Kookse eierpunch, een echte aanrader. Bekijk meer: kerst

 

 

Bereidingswijze

1. Neem de dooiers van 5 eieren en voeg hier ongeveer 100 gram suiker aan toe en mix dit met een garde tot een glad geheel.

2. Mix ondertussen in een andere grote kom de eiwitten en klop ze totdat je lichte pieken hebt.Voeg halverwege de resterende 25 gram suiker toe.

3. Giet vervolgens het eigeel mengsel bij de eitwitten en mix alles goed door elkaar.

4. Snij een vanillestokje doormidden en haal hier met je mes de zaadjes uit en doe dit bij de opgeklopte eieren.

5. Schenk er ook de volle melk bij en mix alles weer goed door elkaar, je kan dit het beste in twee keer doen.

6. Op dit punt ga je de alcohol toevoegen, je kunt hier verschillende soorten gebruiken, ik heb 1,5 dl whiskey gebruikt en 0,5 dl brandy. Je kunt eventueel ook rum toevoegen.

7. Schenk als laatste ook nog de helft van de room toe, ongeveer 2 dl.

8. Klop daarna in een andere kom met een klein snufje zout de rest van de room iets voller, beetje de dikte van volle yoghurt moet je uiteindelijk hebben.

9. Roer dit op het einde er nog doorheen en zet de kom in de ijskast, of giet alles in een fles. Je kan het uiteraard direct serveren, maar het is nog het lekkerste als je dit pas na 2 dagen met een beetje nootmuskaat bovenop. - See more at: http://www.kookse.tv/recept/eggnog-of-eierpunch/#sthash.CbK5DjGb.dpuf

Sangrea drink

 Ingredienten

Voor 6 Personen:

- 2.5 Liter spaanse wijn
- 1 citroen (in schijfjes)
- 1 stokje kaneel
- 2 appels (geschild en in blokjes gesneden)
- 1 appelsien (zonder schil, in blokjes gesneden)
- 20 zwarte druiven (gehalveerd)
- 3 eetlepels witte suiker
- een scheutje couintreau
 

Bereidingswijze

Doe de wijn in een grote pot en voeg alle fruit eraan toe, alsook het kaneelstokje en de suiker. Voeg ook de schil van de appelsien toe.
Doe er de couintreau bij en laat alles enkele uurtjes in de koelkast staan. Zeer fris opdienen. 
 

Irishkoffie

1 kop sterke koffie per persoon
 Whisky
 verse room
 1 maatje lichtbruine suiker
bereiding 
 Klop de room op ,tot deze stijf is. Doe een maatje suiker in een glas. Verwarm de whisky en laat deze ontbranden. Giet de whisky in het glas en blus met de warme, sterke koffie. Voeg de room met een lepel voorzichtig toe