Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Verse visgerechten

eenvoudig en om je vingers af te likken

eigensmaak en ook  gekregen receptjes die ik lekker vind noella

 Kabeljauw in papillot :

 

1 kabeljauwfilet per persoon ( of andere vaste witte vis )
Een groot vierkant stuk aluminium -folie (sterke of anders dubbel ), bestrooi met 1 eetlepel paneermeel .
Vis opleggenen bestrijken met een laag mosterd. Peper en zout opdoen .
Dan : -uiringen ; -stukjes tomaat;-schijfjes champignons.
Terug wat peper en zout , laatst dunne plakjes appel .
Papillot sluiten en bovenaan een gleufje openlaten.
Scheutje witte wijn bijdoen , scheutje room en afwerken met wat gemalen gruyère …Ongeveer 40 min. in een goed voorverwarmde oven 220 °.
 
Lekker met aardappelen in de schil , puree of pasta’s !!

Kabeljauw in papillot :

 1 kabeljauwfilet per persoon.
Een groot vierkant stuk aluminium -folie (sterke of anders dubbel ), bestrooi met 1 eetlepel paneermeel .
Vis opleggenen bestrijken met een laag mosterd. Peper en zout opdoen .
Dan  : -uiringen ; -stukjes tomaat;-schijfjes champignons.
Terug wat peper en zout , laatst dunne plakjes appel .
Papillot sluiten en bovenaan een gleufje openlaten.
Scheutje witte wijn bijdoen , scheutje room en afwerken met wat gemalen gruyère …Ongeveer  40 min. in een goed voorverwarmde oven 220 °.

Een lekker receptje heb ik voor jullie :                                                                                                                                                                                                                             Tagliatelle met Scampi’s en prei                4 personen

-120 gr ongekookte tagliatelle ; 360 gr scampi’s
-1 prei ; 1 teentje look
-20 koffielepels room (- 5 % v.g.)
- 4 koffielepels witte wijn
-1/2 koffielepel kerriepoeder ;
-peper en zout
Bereiding :
-Marineer de scampi’s 30 minuten in een mengsel van look , witte wijn ,  peper & zout                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           -Bak de scampi’s op een bakvel.
-Stoof de prei en voeg er de room en het kerriepoeder aan toe .
-Laat garen op een zacht vuur .
-Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water , laat uitlekken en meng met de scampi’s.

Een receptje :    Kabeljauw in papillot :

 1 kabeljauwfilet per persoon.
Een groot vierkant stuk aluminium -folie (sterke of anders dubbel ), bestrooi met 1 eetlepel paneermeel .
Vis opleggenen bestrijken met een laag mosterd. Peper en zout opdoen .
Dan  : -uiringen ; -stukjes tomaat;-schijfjes champignons.
Terug wat peper en zout , laatst dunne plakjes appel .
Papillot sluiten en bovenaan een gleufje openlaten.
Scheutje witte wijn bijdoen , scheutje room en afwerken met wat gemalen gruyère.
Ongeveer  40 min. in een goed voorverwarmde oven 220 °.

 

Scampi in pikante roomsous
 Ingrediënten voor 20 scampis
 
20 rauwe scampi
¼ liter room
Peper en cayennepeper
Nootje boter 4 eetlepels tomatenketchup
1 afgestreken eetlepel kerriepoeder
Gehakte peterselie
 
Bereiding :
 
Scampi’s pellen en enkele minuten langs beide zijden bakken in de boter, kruiden
uit de pan nemen en warm houden.
Doe in de pan van de scampi de room, de ketchup en de kerriepoeder, laat weinig inkoken
peper  en de saus. Doe de scampi in de saus en warm nog even op.
Juist voor het opdienen de gehakte peterselie onderroeren ( eventueel kan je nog stukjes appel
bijvoegen).
Lekker met stokbrood of gekookte pasta

Kabeljauw in papillot :

 
1 kabeljauwfilet per persoon.
Een groot vierkant stuk alufolie (sterke of anders dubbel ), goed insmeren met zachte boter( of 1 eetlepel paneermeel).
Vis opleggenen bestrijken met een laag mosterd. Peper en zout opdoen .
 uiringen  -stukjes tomaat  -schijfjes champignons.
 Terug wat peper en zout , laatst dunne plakjes appel .
Papillot sluiten en bovenaan een gleufje openlaten.
Scheutje witte wijn bijdoen , scheutje room en afwerken met wat gemalen gruyère .
Ongeveer 40 min. in een goed voorverwarmde oven 220 °.
 
Lekker met aardappelen in de schil , puree of pasta’s !
 

Paling in't groen

1 kg paling (gekuist en in stukken), 200 gram spinazie, 100 gram kervel, 100 gram zurkel, 1 grote ui, 3 dl droge witte wijn, 2 eierdooiers, 1 dl room, zout en peper (of palingkruiden)

 
Stoof even de groenten en hak ze grof. Snijd de grote ui in stukjes. Bruineer de paling door ze even af te bakken. Bak ook de ui aan.
 
Doe de ui samen met de paling in een pot. Doe er 3 dl droge witte wijn bij, de groenten en de kruiden. Roer alles en laat het maximum 5 minuten koken.
 
Meng nog 2 eierdooiers en 1 dl room onder de paling en laat hem niet meer koken. Smakelijk!