Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Taartjes wafels oliebollen cake en meer 

eenvoudig en om je vingers af te likken

eigensmaak en ook  gekregen receptjes die ik lekker vind noella


 NOELLA- Een zelfgebakken  Pudding   Heerlijk toch noella

Ik wilde dit al lang eens zelfproberen ,maar het kwam er niet van
Maar vandaag is het moment 
400gr broot =ongv.een groot brood
1halve liter halfvollemelk 
5eieren
200gr suiker
50gr gedroogd fruitnaar keuze
naar smaak teelepelkaneel

Doe alle egrédieënten in een grote mengkom
verwarm je melk 
en voeg de melk erbij met de suiker en de overige engredieënten  en kneed tot een dik beslag ontstaat
en smeer in tussen je vorm in met boter
En bak de pudding ongv.3kwartier tot 1uur in de oven.SMAKELIJK 


 

 

 

EEN HEERLIJKE PANNENKOEK !!

Pannenkoek met haverzemelen :     1 persoon
- 30 gr haverzemelen
- 1 ei
- 1 potje platte kaas 0%
- Zoetstof
Alles goed mengen en zachtjes bakken in een anti kleefpan of op het bakvel                                                                          
( eventjes inwrijven met een paar druppels olie )

 

Pannekoek met haverzemelen

RECEPTJE !
Pannenkoek met haverzemelen :     1 persoon
- 30 gr haverzemelen
- 1 ei
- 1 potje platte kaas 0%
- Zoetstof
Alles goed mengen en zachtjes bakken in een anti kleefpan of op bakvel                                                                          
( eventjes inwrijven met een paar druppels olie )

Dag noella hier recept van wafels
120 gr havermout
3 eieren
100 gr platte kaas
100 gr griekse yohourt
3 stuks canillecanderel
Alles mixen
2,5  koffielepel bakpoeder
Voila veel succes ermee  Sabine Bonanie
Basis recept voor cake!
 
Ingrediënten: 5 eiëren-200gr. fijne suiker- plus 2 zakjes vanille suiker
200gr zelfrijzende bloem- 30gr maïzena- 175gr zachte
boter, scheutje melk- snuifje zout.
Bewerking: De 5 eierdooiers in een kom met het snuifje zout en de vanille suiker met de 200gr suiker en het scheutje melk,samen goed mengen en opkloppen, lang genoeg tot de massa verdubbeld is.
De helft van de zachte boter onderroeren vervolgens de helft van de bloem.
Terug de helft van de boter en de resterende bloem. Alles goed omroeren en op het laatst voorzichtig het opgeklopt eiwit bijvoegen.
 
In een vorm gieten en in het midden van de voor verwarmde oven plaatsen op ongeveer
175°g .Ongeveer 45 minuten …….In de vorm laten afkoelen
 
Smakelijk!

 

Chocolade taart,
Benodigheden: 150gr fondant chocolade,150gr bloemsuiker, 150gr bakken en braden, 3 eiwitten en 5 eigelen.
Bereiding : chocolade smelten,150gr zachte boter bijvoegen,
3 eiwitten opkloppen met de mixer en de helft van de suiker.
5 eigelen opkloppen met fouet en de rest van de suiker.
Eigeelmengsel bij de gesmolten chocolade voegen.
Dan de hard opgeklopte eiwitten met het mengsel goed mengen.
In een vorm met voorgebakken (licht) bladerdeeg gieten..
En in de oven op 170gr ongeveer 35 min. Laten bakken.
          Volledig laten afkoelen en Smakelijk!

 

Kaastaart
 
 
Benodigheden: 500gr platte kaas, 1 potje joughourt,5 eieren + 2 eiwitten. 150gr fijne suiker,1 zakje vanillesuiker, 1 grote eetlepel maïzenabloem,zeste van citroen.
Vetstof voor de vorm en paneermeel instrooien..
 
Bereiding:
De eiwitten(7) , hard opkloppen,
De 5 eigelen met de suiker en het vanille zakje krachtig opkloppen,
De platte kaas, potje joughourt en de zeste van citroen goed mengen.
Vervolgens samen met de eigelen mengen, en laatst de opgeklopte
Eiwitten.
In ingevette vorm gieten en in het midden van de oven plaatsen
Op ongeveer 150gr +- 60 min.
              Volledig laten afkoelen , liefst in de frigo of zeer koele plaats!........Smakelijk!

Eenvoudige citroencake voor de slanke lijners

 

Rasp 2citroenen de schil,halveer de citroenenen pers ze uit.

Hou 1eetlepel sap apart.

Klop er 225g margarine met 165g schuimig
Roer 4eieren er één voor één door en klop net zo lang tot de suiker is opgelost

.Meng 330g bloem,100g maizena en 1zakje bakpoeder  en roer de citroenschil,citroensap en 125ml magere melk door .Doe het beslag in een met bak papier bekleed bakblik  in eeb-n voorverwarmde oven op 180graden 35-40minuten.

Laat de cake afkoelen .

Meng derest van citronsap met 6eetlepels poedersuiker en versier hiermee de cake.   recept BCC Fernand

 Recept Havermout pannekoek:1


Heerlijk, verzadigend, gezond en past goed in een dieet.

Wat heb je nodig: ( gebaseerd op 4 grote of 6 kleine pannekoekjes)
* 160 Gram Havermout
* 250 ml Magere melk
* 2 eieren
* Ruime hand rozijnen

en nog ... Een heerlijk havermout pannekoek voor wie van zijn lijn houd

-60 gr havermout (6 p) een hele nacht laten weken in 450 ml magere melk ( 4 p)
- de andere dag een ei (2 p) bijvoegen en mixen
- voor de smaak een beetje kaneel of vanille bijvoegen ( naar keuze )
- eerst in pan op bakvel schijfjes appel, banaan of ander fruit leggen ( dit doe ik niet )
- dan 1/2 van het mengsel erover gieten en gewoon laten bakken aan beide kanten
- boter Balade Solight (3 kfl = 1 p) op smeren en een soeplepel bruine suiker (1 p) of honing of confituur ...
- dat is wel een recept voor 2 pannenkoeken (14 p)
- voor 1 pannenkoek is het dus de helft
Je kan deze pannenkoek ook zonder boter en suiker gebruiken ( eventueel wat vloeibare zoetstof bij je deeg doen )
Lekker als  ontbijt of vieruurtje .

Appelcake Fernand

benodigheden
 

3eieren
3grote appelen
150gr fijne suiker
250gr zelrijzende bloem

Bereiding
klop de 3 eieren met de suiker to een gladde massa en doe er de bloem bij , beetje per beetje toe.

tot je een gladde deeg hebt ,en op het laatstde geschilde en in stukjes gesneden appelen
Vet een cakevorm in met boter en bestrooi het met bloem en giet er het laatst de deeg in .
En bak  de cake in de oven op 180 % en laat 45 minuten bakken
 

Rijsttaart
Recept van lekkere rijsttaart. Kan lauw of koud gegeten worden!
 
Breng 1 liter melk aan de kook, met 200 gr. suiker en 150 gr. boter. Voeg één doos rijstvlokken erbij, zet alles op laag vuur, en blijf roeren.
Neem de pot van het vuur, voeg twee ei-gelen toe, en eventueel twee soeplepels honing.
Klop de eiwitten stijf, je kan ev. twee pakjes vanillesuiker bijvoegen.
Roer de eiwitten voorzichtig onder de rijstpap.Stort alles in een taartvorm van 26 cm. doorsnede.
Bak in een warmelucht-oven op 160°; de eerst 20 min. moet je de taart afdekken met boterpapier. Daarna neem  je het papier weg en laat je verder bakken tot de koek mooi bruin is.
 
ps. de rijstvlokken zijn niet overal verkrijgbaar en zijn van het merk BOSTO. Let op dat je niet de gewone rijst koopt, want de verpakking is dezelfde. Er moet op vermeld staan:RIJSTVLOKKEN. Er zit één zak vlokken per doos, precies de hoeveelheid die je nodig hebt om bovenvermelde taart te bakken.
 
Succes en smakelijk!   Het recept is van FERNANDE
 

 Gebakken appel gevuld 4 personen

 
..2 appels
..100 ml room 8 % vg.
..4 lepelkoekjes
..10 gr fijngemalen amandelen
 
Verwarm de oven voor op 200 °.
Was de appels en snij ze doormidden .Verwijder het klokhuis en hol ze een beetje uit .Laat de koekjes zacht worden in de room en voeg de amandelen toe.Leg de appels in aparte schaaltjes en giet er de roombereiding over.Plaats gedurende 30 minuten in de oven.

 dessert warme peer met vanille –ijs  

 
1 peer
10 gr amandelschilfers
1 zakje vanillesuiker
1 bolletje vanille ijs
was de peer , schil deze en snijd ze in plakjes van ongeveer 1 cm dikte.
Bak de partjes samen met de amandelschilfertjes in een pan met balvel.
Leg de stukjes peer in waaiervorm op een bord en bestrooi met de vanillesuiker.
Leg er een bolletje vanille-ijs op en bestrooi met de amandelschilfertjes,   en smakelijk
 

  Appelbeignets recept   …eigen foto noella

maak ze zelf en     Mmmmmm! o zo lekker !
 
  Je appels schillen , ontpitten en in schijven snijden
Deeg maken met bloem en bruin bier
( Het deeg is een dikkepap dus geen gebondendeeg )
De appel schijven in het deeg wentelen en onmidelijk in het hete frituur vet  
leggen tot ze een goudgele kleur hebben ( Het vet moet 190° heben.)
                                                                                               Sucses

  lekker ouwerwets    oliebollen
1kgr patentbloem (niet zelf rijzend)
400gr rozijnen
1zakje bakpoeder
1zakje vanille suiker
2 zakjes gist a  7gr droge
4 verse eieren
2 theelepels zout
een halve kop sla ololie
Ruim een halve liter melk (wij doen volle melk)
 ....Slap beslag maken 1keer na 5min doorslaan en na 20 minuten kan je beginnen bakken
Bakken in hete slaolie en vooral geen te grote bollen maken !!

Sucses           mmmmmmmmmmmm! 

mijn warme wafels  en wat heb je nodig 

500gr bloem :
1/2 liter melk
250gr boter
175gr suiker
3 eieren
1 pakje poedergist
1 snuifje zout

Bereiding    suiker ,bloem en gist in een kom mengen
Een kuiltje maken. De geklopte eieren erin gieten
Dan de bloem er bij kleine hoeveelheden in mengen ..Dd melk toevoegen waarin het zout is opgelost en de boter gesmolten is.
Goed bewerken en tenslotte de in sneeuw geklopte eiwitten luchtig eronder scheppen  

Onmiddelijk bakken in een wafelijzer 6x10 
Met bloemsuiker bestrooien en warm opdienen
smakelijk .................dit is mijn recept voor jou

 en iedereen eet ze graag  noella


 Caroliens wafeltjes
 
BENODIGDHEDEN:  (+/- 20 stuks)
Deze wafels blijven extra vers om te bewaren in de koekedoos  das een pluspunt8
  500gr bloem      
-snuifje zout
  1/2 koffielepel natriumbicarbonaat of bakpoeder
-  300gr griessuiker
-  2 zakjes vanillesuiker
-  1/2 zakje vanillepoeder
-  400gr boter
-  6 eieren
 BEREIDINGSWIJZE:
 Doe de bloem, het zout, het bakpoeder, de griessuiker, de vanillesuiker en het vanillepoeder in een diepe kom.  Maak er een kuiltje in.
Smelt de boter, klop er de eieren in los en giet in het kuiltje.  eng en roer krachtig tot een gladde massa.
Laat het beslag enkele uren rusten.
Breng het wafelijzer op temperatuur en bestrijk het met gesmolten boter of een andere vetstof.  Stort er het beslag in en bak de wafels goudbruin.  Laat afkoelen op een taartrooster.