Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

snel klaar minuutjes  

eenvoudig en om je vingers af te likken

eigensmaak en ook  gekregen receptjes die ik lekker vind noella


Tagiatelle met kip   maar eerst je saus klaarmaken 

braad je kip  zoals gewoonlijk ik doe het in boter 

Bereiding  Saus   bak je ajuin ,  en doe er dan de Paprika Gourget  en tomaat en  ook een klein doosje tomaat  bij ,
en kruiden naar eigen goesting 

het dan op een klein vuurtje nasuddern en voeg er de kip bij  afwerken met Gryéresaus

Tagiatelle

Quiche met witllof  

BEREIDING
1 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg het deeg open, snij er 4 stukken uit die ruim groter zijn dan de vormpjes en bekleed die met het deeg. Druk het rondom de rand goed aan en prik de bodem in met een vork.
2 Verwijder de bittere onderkant van het witloof en snij de stronkjes in stukjes. Verhit een scheutj olie (in een braadpan en bak het witloof 5 minuten.
3 Schep er de krieltjes door en vul met dit mengsel de quichevormpjes. Leg er de reepjes ham bij en bestrooi met de geraspte kaas.
4 Klop in een kom de eieren los met de room, peper en zout. Giet over de quiches en bak ze 25 minuten in de oven. Dien op met een frisse salade.

 


Een mooieSpaggetie pompoen  is een delicatesse ,eerst  ontpitten 

Snij de spagettie pompoen in  2helfden en goed inwrijven met olie en de binnen kant kruidenna 45minuten  haal je e 2helfden uit de oven en voeg erbij .

intussen tijd een 1grote ajuin glazig laten bakken in de pan  ,een paprika en tomaatjes mogen er ook bij ,en kruiden naar goesting gember mag ook wat bij  en laat nog een kwartierke sudderen 

en je bekomt een heerlijk spaggie in je bord dat je kan uitwrijven met je vork tot op de peel  afwerken met Gryére kaas

 

pompoensoep

was en snijd de pompoen in stukken ,verwijder de  zaden 

In de soeppot onderdompelen in water 

voor een 3a 4litersoep  3 grotr ajuinen glazig bruinen  in boter 

2grote tomaten en klein doosje tomaat 

voeg paprika en cayennepeper  ,zout toe 

Ik laat het zo een sudderen na de kook en afmaken met wat 

 

 


.

Quiche met Prei

1.We halen kruimeldeeg (Brisee)   uit  frigo
2.Taart vorm   --  leg eerst het papier in de vorm  --erboven het deeg Bruisée en overtollig paier wegsnijden .

 3. 500gr fijngesneden prei  laten stoven met 1ajuin

4.   apart bakken  -- 125  gr magerspek bakken zonderboter

5.   4 eieren klutsen met peper zout  nootbeschade

6. doe alles samen in de vorm

7.en verder afwerken met scheut room   en een half zakje kaas gruéere

En afbakken in de oven lekkerder warm maar koud smaakt ook

 

PS: Lukt altijd  met elke soort groente  en heel fijn ook met ajuin alleen om nog eens uit te proberen ook
 


Quiche met Witloof 

BEREIDING
-Verwarm de oven voor op 200°C. Leg het deeg open, snij er 4 stukken uit die ruim groter zijn dan de vormpjes en bekleed die met het deeg. Druk het rondom de rand goed aan en prik de bodem in met een vork.

het witloof en snij de snij in de heft . Braadt ze een beetje op 

-kleine petatjes erbij ,half gekookt  door,en vul met dit mengsel de quichevormpjes. wat hesp en kaas erbovenop

 -Klop in een kom de eieren los met de room, peper en zout. Giet over de quiches en bak ze 25 minuten in de oven. Dien op met een frisse salade.
Deel dit recept

HEERLIJK RECEPTJE !
Kabeljauw in papillot :
 
1 kabeljauwfilet per persoon.
Een groot vierkant stuk aluminium -folie (sterke of anders dubbel ), bestrooi met 1 eetlepel paneermeel .
Vis opleggenen bestrijken met een laag mosterd. Peper en zout opdoen 
 Dan  : -uiringen ; -stukjes tomaat;-schijfjes champignons.
 Terug wat peper en zout , laatst dunne plakjes appel .
Papillot sluiten en bovenaan een gleufje openlaten.
Scheutje witte wijn bijdoen , scheutje room en afwerken met wat gemalen gruyère …Ongeveer  40 min. in een goed voorverwarmde oven 220 °.   

 

HEERLIJK RECEPTJE !
Kabeljauw in papillot :
 
1 kabeljauwfilet per persoon.
Een groot vierkant stuk aluminium -folie (sterke of anders dubbel ), bestrooi met 1 eetlepel paneermeel .
Vis opleggenen bestrijken met een laag mosterd. Peper en zout opdoen 
 Dan  : -uiringen ; -stukjes tomaat;-schijfjes champignons.
 Terug wat peper en zout , laatst dunne plakjes appel .
Papillot sluiten en bovenaan een gleufje openlaten.
Scheutje witte wijn bijdoen , scheutje room en afwerken met wat gemalen gruyère …Ongeveer  40 min. in een goed voorverwarmde oven 220 °.   

 

HEERLIJK RECEPTJE !
Kabeljauw in papillot :
 
1 kabeljauwfilet per persoon.
Een groot vierkant stuk aluminium -folie (sterke of anders dubbel ), bestrooi met 1 eetlepel paneermeel .
Vis opleggenen bestrijken met een laag mosterd. Peper en zout opdoen 
 Dan  : -uiringen ; -stukjes tomaat;-schijfjes champignons.
 Terug wat peper en zout , laatst dunne plakjes appel .

Papillot sluiten en bovenaan een gleufje openlaten.
Scheutje witte wijn bijdoen , scheutje room en afwerken met wat gemalen gruyère …Ongeveer  40 min. in een goed voorverwarmde oven 220 °
.   

ala Henriette Scampi’s in de look (per persoon) MET ROOM

 
Ingridiënten per persoon:10 scampi’s, 2 knoflookteentjes.
 
Bereiding: Wat vetstof in de pan gieten,laten warm worden en de scampi’s met de schaal wat laten bakken tot ze gaar zijn met wat visfond of water.Uit de pan halen- pellen en warm houden.
Vocht zeven en de pan met een scotspapier uitvegen.
Flink wat boereboter in de pan laten smelten en de knoflook lichtjes laten glazig worden.
Het gezeefde vocht bijvoegen,met wat wijn, champagne of Ricard, en voor de helft laten inkoken.Dan de room bijvoegen
En laten indikken- indien nodig wat koude stukjes boter bijvoegen tot gewenste dikte.
Op het laatst wat gehakte verse dille of peterselie bijvoegen.Op de verwarmde borden met de scampi’s gieten.
Opdienen met stokbrood    SMAKELIJK!

Spaghettisaus à la Henriette

 Benodigdheden:
500gr gemengd gehakt, 1 ui, teentje look, 1 rode paprika, 1 kleine courgette,
250gr champignons, 1/2l-blik tomaten in blokjes, klein doosje(70gr) tomatenpuree, basilicum, oregano, 1 laurierblad
 Bereiding:
Kuis de groenten...
Ui snipperen
Look pellen en de bittere kern uithalen, snipperen of lookpers gebruiken.
Zaadjes met een lepel uit de courgette schrapen en daarna in kleine blokjes snijden.
Paprika ontvellen: in twee snijden en zaden uithalen, met de velkant naar boven onder de grill leggen tot er zich blaasjes vormen en het vel zwart word. Even laten afkoelen en pellen is kinderspel.
Daarna in blokjes snijden zoals de courgette...
Champignons afborstelen en in schijfjes snijden.
 
Stoof de ui even aan,  voeg het gehakt toe en roer al bakkend los.
Voeg de tomatenblokjes toe en de fijngesneden groenten.
Breng aan de kook en voeg ook de tomatenpuree toe en de kruiden.
Laat een half uurtje pruttelen...
Voeg wat Sambal Oelek toe als je graag pittig hebt (met een mespuntje beginnen en proeven)
 

Kip in bruine Leffe altijd een sucses  niet veel werk wil hebben

een recept van zus HIHI (ze werkt niet graag en dus  hihi ) eens opletten hoeveel ze naar mijn site kijkt en zien wanner z hierop zal letten  Ik geniet al..
Benodiheden voor 4 personen

Kip met donkere Leffe altijd een sucses
Een mooie grrote kip
1flesje bruine Leffe
500gr champignons
3 sjalotten
1dl room ,stukje boter,zout en peper ,en wat gehakte peterselie

Bereiding
Laat de stukken kip bruin bakken met boter.
Bakt intussen je sjalotjes bij je kip,..ook en zout en peper en sprenkel intussen wat van je Leffe over de kip
 Laat zachtjessudderen met  halfopen deksel.
Ondertussen was je de champignons goed,..braad ze .Voeg de kip erbij en ook de Leffe .
Ongeveer alles same 40minuten laten sudderen .

Klaar,..voeg je 1dl room erbij,voorzichtigalles doorroeren wat fijne peterselie toevoegen  om op smaak te brengen.
En opdienen met gebakken aardappelen of kroketten .
smakelijk

Dit receptje moet je zeker eens proberen :

 
Gentse waterzooi 4 personen
-kruidenbuiltje (tijm, laurier en peterseliestaarten)
-4 stukken kip van elk 130 gr = 520 gr (of vis)
-4 uien-2 stalen prei-1 stuk witte selder-5 dikke wortels
-10 eetlepels room Balade So Light 5% v.g.
-gehakte peterselie en kervel
-peper en zout
-4 kfl olie
-6 kfl maïzena
- groenten versnijden in kleine stukjes en in olie stoven
-beetje water bijdoen + kip ( of vis ) + kruiden
-laten gaarstoven
-wanneer de kip ( of vis )gaar is, ze uit de pot verwijderen en warm houden
-vocht zeven en met maïzena binden tot licht gebonden saus
-terug groenten erbij, room bijvoegen en laten doorkoken
-stukken kip( of vis ) terug erbij en bestrooien met peterselie en kervel
Lekker met aardappelen of rijst

 Eend met appelsien

Ingrediënten:
1 eend van ± 2200 g, 30 g boter, 1 theel. azijn, 8 sinaasappels, 5 cl. Grand Marnier
Bereiding:
Braad de eend in boter. Laat 45 min. bakken op een laag vuur. Neem de eend uit de braadpan, voeg er de suiker, de azijn en een soelepel sinaasappelsap bij. Leg de eend opnieuw in de pan en flambeer met Grand Marnier. Schil 4 sinaasappels zeer dun, gooi de schillen 2 sec. in kokend water, laat ze uitdruppen en voeg ze bij de saus. Laat 15 min. inkoken. Bak de versgeschilde oranjepartjes in boter. Garneer de dienschotel met de sinaasappels en leg de eend in het midden.

Dit receptje moet je zeker eens klaarmaken :Hollandse Smeus

Maak een grove aardappel puree . Doe de puree in een schaal .
Leg daarop een laagje garnalen . Maak een hollandaise saus ( te koop in ons winkeltje ) , doe daar wat dragon ( uit de diepvries ) bij .
Giet die saus over de garnalen . Serveer met een gepocheerd eitje .
Super lekker !!

 Eend met annanas
 Ingrediënten voor 4 personen


1 ananas , 2 eendenfilets    ,1 dessertlepel suiker,   1 klein glas rode wijn ,1 eetlepel sherryazijn

versnipperde peterselie , zout , versgemalen peper
 
Bereiding

Schil de ananas en snij hem in sneetjes. Snij het harde binnenste eruit.

Maak met een mes een paar inkervingen in het vel van de eendenfilets.

Verhit een pan en leg de eendenfilets erin met de velkant naar onderen. Bak ze aan deze kant 5 tot 7 minuten, draai ze om en bak ze nog eens 1 minuut. Breng op smaak met zout en peper.

Haal het vlees uit de pan en leg het in een schotel. Dek af met een vel aluminiumfolie en houd warm.

Giet het vet in de pan weg. Leg er de sneetjes ananas in, bestrooi met suiker en karameliseer aan weerskanten 2 tot 3 minuten. Laat ze daarna uitlekken op een warme schotel.

Deglaceer de pan met de azijn en schraap alle bakresten goed los. Giet de rode wijn erin en laat inkoken. Neem de eendenfilets uit de schotel, leg ze in de pan en doe ook het vrijgekomen braadvocht erbij. Bak nog eens 1 minuut en snij ze dan in sneetjes. Schik ze bij de ananas op de warme schotel.

Proef de saus, breng ze eventueel verder op smaak, en giet ze over het vlees.

Bestrooi met de peterselie.   Dien goed heet op.