Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

WOKKEN

eenvoudig en om je vingers af te likken

eigensmaak en ook  gekregen receptjes die ik lekker vind noella

  


 Spaans stoofpotjeSpaans  nov.2010

 
Benodigdheden: ribben, verse chorizo, dik gesneden spek, aardappelen, ajuin, look, wortelen,
courgettes, gepelde tomaat( ½ l in blik), saffraan.
 
Bereiding:
Ø Bak de ribben (toeschroeien) in een grote kookpot.
Ø Voeg de ajuin, de wortelen in blokjes en de gepelde tomaten toe en laat verder stoven.
Ø Voeg dan pas de chorizoworstjes toe en laat verder stoven.
Ø Naar het einde toe de courgettes en de aardappelen.
Ø Snij beide ongeveer even groot als de wortelen.
Ø Breng op smaak (het tijdstip kan je zelf kiezen) met zout, peper, kippenbouillon en saffraan.
Ø Laat alles goed inkoken tot de aardappelen effectief gaar zijn.
 
 kook cursus GARVE  met Jeannine 

lekkere ,eenvoudig WOK met rijst !Rijstpannetje met Weight Watchers salami en scampi’s 

                                                                                         
--400 g gepelde scampi’s
--250 g Weight Watchers salami
--1 fijngesneden ui
 -1 groen pepertje
--4 stengels selder
- 4 tomaten
--2 teentjes look 
 -2 koffielepels paprikapoeder
--400 g gekookte rijst 
-1 El olijfolie
 
Verwarm de olijfolie in een wok en voeg hier de in blokjes gesneden salami toe en bak zo’n 5 minuten. 
Voeg de gesnipperde ui, het fijngesneden pepertje, de in stukjes gesneden selder en de look toe. Roerbak zo’n 6 minuten tot de ui gaar is.
Voeg het paprikapoeder toe, de tomaten en de gekookte rijst toe.
Dek de pan af en laat eventjes sudderen.
Voeg de scampi’s toe en warm deze met het geheel op.